• Cut Back
 • Cut Back

Cut Back

14 januari 2020

 

Het bewerken van de coating aan een buiseinde – het maken van de zogenaamde cut back- werd bij Rhenania altijd gedaan door handmatig snijden of machinaal borstelen.

In 2019 heeft Rhenania geïnvesteerd in machines om machinaal de cut back te kunnen snijden. Dit sluit aan bij de marktontwikkeling waarbij steeds meer klanten vragen om een machinaal gesneden cut back, zeker in de offshore industrie. Reden hiervan is dat klanten meer dan in het verleden een strook epoxy onder de toplaag uit willen zien komen na het maken van de cut back. Bij de machinaal gesneden cut back is het mogelijk aan deze klant eis te voldoen. Bij geborstelde cut backs blijft ook een strookje epoxy zichtbaar maar dit wordt door klanten als niet voldoende gezien.

Rhenania kan nu beide systemen, zowel machinaal gesneden als geborsteld aanbieden en heeft hiermee een kwaliteit slag gemaakt en een extra mogelijkheid om beter aan klantwensen te voldoen. Na in 2019 met de nieuwe machines te hebben gewerkt zijn deze nu door Rhenania zelf verder geoptimaliseerd waardoor ook buizen van mindere kwaliteit kunnen worden geleverd met een machinaal gesneden cut back.

 • nieuws

  Cut Back Cut Back

  Cut Back

  Het bewerken van de coating aan een buiseinde – het maken van de zogenaamde cut back- werd bij Rhenania altijd gedaan door handmatig snijden of machinaal borstelen.

 • nieuws

  Single Layer coating test Single Layer coating test

  Single Layer coating test

  Fusion Bonding Epoxy (FBE) is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter.

 • nieuws

  Nieuwe Straalmachine Nieuwe Straalmachine

  Nieuwe Straalmachine

  Rhenania gaat een aantal drukke weken tegemoet. Om de capaciteit uit te breiden en flexibeler te kunnen opereren, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuwe straalmachine voor de RVS productielijn.

 • nieuws

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania is een kwalificatietraject ingegaan van een nieuw product Single Layer Fusion Bonded Epoxy, oftewel FBE. FBE is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter.