• Single Layer coating test

Single Layer coating test

27 januari 2020

 

Fusion Bonding Epoxy (FBE) is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter. Door de sterke adhesie van FBE worden de buizen beschermd tegen corrosie op lange termijn. De sterke adhesie van de FBE voorkomt onthechting. 

 

Rhenania merkt een stijging van vraag naar buizen met een single layer coating (FBE). Het bedrijf kan op dit moment niet in gaan op deze vraag.

 

Het produceren van buizen met een single layer coating is mogelijk binnen de huidige productielijn, echter zullen er wel veranderingen in de productielijn doorgevoerd moeten worden. Onlangs zijn er in samenwerking met een partner een singel layer testen uitgevoerd. Over enkele weken weten we of deze testen geslaagd zijn en of Rhenania dus naast het 3 laag systeem en ook single layer coating kan produceren.

 • nieuws

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania is een kwalificatietraject ingegaan van een nieuw product Single Layer Fusion Bonded Epoxy, oftewel FBE. FBE is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter.

 • nieuws

  Cut Back Cut Back

  Cut Back

  Het bewerken van de coating aan een buiseinde – het maken van de zogenaamde cut back- werd bij Rhenania altijd gedaan door handmatig snijden of machinaal borstelen.

 • nieuws

  Nieuwe Straalmachine Nieuwe Straalmachine

  Nieuwe Straalmachine

  Rhenania gaat een aantal drukke weken tegemoet. Om de capaciteit uit te breiden en flexibeler te kunnen opereren, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuwe straalmachine voor de RVS productielijn.

 • nieuws

  Opdrachten Vallourec Opdrachten Vallourec

  Opdrachten Vallourec

  Recent verwierf Rhenania twee mooie opdrachten. Het eerste project is eind november van start gegaan en betreft de coating van 12,5 km pijpleiding voor eindklant Hurricane Energy.