• Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

28 mei 2020

 

Rhenania is een kwalificatietraject ingegaan van een nieuw product Single Layer Fusion Bonded Epoxy, oftewel FBE. FBE is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter. Door de sterke adhesie van FBE worden de buizen beschermd tegen corrosie op lange termijn. De sterke adhesie van de FBE voorkomt onthechting. Het nieuwe product is getest door het laboratorium van Rhenania en door een onafhankelijke laboratorium volgens de NEN-EN-ISO 21809-2. De testen zijn succesvol afgerond en de eerste FBE order is ook een feit. Rhenania gaat 5.000 meter Ø 168,3 mm voor een project in Noord-Afrika leveren.

Het produceren van buizen met een single layer coating is mogelijk binnen de huidige productielijn. Rhenania biedt nu naast het 3 laag systeem, ook single layer coating aan.

 • nieuws

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania is een kwalificatietraject ingegaan van een nieuw product Single Layer Fusion Bonded Epoxy, oftewel FBE. FBE is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter.

 • nieuws

  Opdrachten Vallourec Opdrachten Vallourec

  Opdrachten Vallourec

  Recent verwierf Rhenania twee mooie opdrachten. Het eerste project is eind november van start gegaan en betreft de coating van 12,5 km pijpleiding voor eindklant Hurricane Energy.

 • nieuws

  Nieuwe Straalmachine Nieuwe Straalmachine

  Nieuwe Straalmachine

  Rhenania gaat een aantal drukke weken tegemoet. Om de capaciteit uit te breiden en flexibeler te kunnen opereren, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuwe straalmachine voor de RVS productielijn.

 • nieuws

  Single Layer coating test Single Layer coating test

  Single Layer coating test

  Fusion Bonding Epoxy (FBE) is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter.