• Over ons
 • Over ons

Over Rhenania

Rhenania houdt zich bezig met bekleding van buizen voor het transport van olie, gas, water en andere vloeistoffen. We zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van diverse bekledingen en linings op en in buizen met een diameter van 1/2" tot en met 48". Jacob Roest Schouten richtte in 1900 ‘Rhenana' (latijn voor rivier de Rijn) op, een oorspronkelijke schildersbedrijf met glashandel uit Alphen aan de Rijn. Rhenania bestond al gauw uit drie bedrijven te weten: een verfmalerij, een rijwiel- en autobedrijf en de asfalteerinrichting.

In de asfalteerinrichting werden vanaf 1900 gas- en waterleidingbuizen zowel in- als uitwendig met een laag asfalt bedekt om het roesten te voorkomen. Dit gebeurde door het onderdompeling in vloeibaar gemaakt asfalt. Rhenania kan bogen op een lange geschiedenis en een schat aan ervaring. Rhenania behoort tot Europa’s belangrijkste, onafhankelijke pipe coaters. Met een productie- en opslagfaciliteit in Nijmegen levert Rhenania haar diensten aan gas-, olie- en watermaatschappijen in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bij Rhenania volledig opgenomen in de dagelijkse gang van zaken. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van de manier waarop wij ondernemen. Respect voor mens, natuur en milieu vormt het uitgangspunt voor ons MVO-beleid. Dat betekent onder andere dat we goed omgaan met de veiligheid en het welzijn van ons eigen personeel, maar ook oog hebben voor de rechten en het welzijn van mensen die voor onze (buitenlandse) partners en leveranciers werken. Uiteraard treffen wij maatregelen om energieverspilling en milieuvervuiling tegen te gaan, onder meer door verantwoord om te gaan met CO2-uitstoot.

People, planet, profit

Alleen dubbelzijdig printen en waar mogelijk het licht uitdoen, is voor ons niet genoeg. We zijn actief op zoek naar win-winsituaties: verbeteringen en innovaties in bedrijfsprocessen die niet alleen goed zijn voor onze mensen en het milieu, maar tevens op economisch vlak winst opleveren. Op die manier geven we inhoud aan de 3 P’s van MVO: people, planet en profit.

Rhenania maakt deel uit van de A.Hak groep.

 • nieuws

  Opdrachten Vallourec Opdrachten Vallourec

  Opdrachten Vallourec

  Recent verwierf Rhenania twee mooie opdrachten. Het eerste project is eind november van start gegaan en betreft de coating van 12,5 km pijpleiding voor eindklant Hurricane Energy.

 • nieuws

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania biedt nu ook Single Layer Coating aan

  Rhenania is een kwalificatietraject ingegaan van een nieuw product Single Layer Fusion Bonded Epoxy, oftewel FBE. FBE is een anti-corrosie coating dat bescherming biedt aan buizen met een kleine en grote diameter.

 • nieuws

  Nieuwe Straalmachine Nieuwe Straalmachine

  Nieuwe Straalmachine

  Rhenania gaat een aantal drukke weken tegemoet. Om de capaciteit uit te breiden en flexibeler te kunnen opereren, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuwe straalmachine voor de RVS productielijn.

 • nieuws

  Cut Back Cut Back

  Cut Back

  Het bewerken van de coating aan een buiseinde – het maken van de zogenaamde cut back- werd bij Rhenania altijd gedaan door handmatig snijden of machinaal borstelen.